Barnfutsal (upp till 12 år)

Dalarnas Fotbollförbund bjuder in lag (födda 2013-2017) till att delta i futsalsammandrag vintersäsongen 2024-2025. Ett sammandrag fungerar som en mindre cup där flera lag träffas under en halvdag/heldag för att spela 2–4 matcher. Anmäl ditt lag i Fogis innan den 15 september.

Upplägg 

Barnfutsal administreras av Dalarnas Fotbollförbund och spelas i sporthallar i Dalarna. Vi provar på SvFF spelformer med målsättning att barnen ska ha roligt och samtidigt lära sig så mycket som möjligt om futsal. Alla barn ska ges förutsättningar att utvecklas utefter sina förutsättningar.

I barnfutsal utgår vi från 

Barnklasser & spelformer

Klass 4 - F/P födda 2013, 2014, 2015:

Klass 5 - F/P födda 2016, 2017:

Anpassningar barnfutsal i Dalarna:

 • Speltid: 2 x 12 minuter för både klass 4 och 5.
 • Bollen: Futsalboll storlek 3 för både klass 4 och 5.
 • Mål: 4 st portabla/ihopfällbara mål för spelformen 3 mot 3 finns att låna hos förbundet.

Datum & spelplatser

Sporthallar i Dalarna med planyta enligt de rekommenderade spelformerna. Vi planerar för att genomföra minst två futsalsammandrag per åldersklass.

Klass 4 - F/P födda 2013, 2014, 2015:

 • Datum uppdateras när hallbokningen är fastställd.

Klass 5 - F/P födda 2016, 2017:

 • Datum uppdateras när hallbokningen är fastställd.

Värdförening för futsalsammandrag

Om din förening har tillgång till hall mellan november-februari och är intresserad av att vara värdförening för ett futsalsammandrag, kontakta Cecilia för vidare planering och information.

Att vara värdförening är en möjlighet för din förening att erbjuda kiosk där alla intäkter av försäljningen tillfaller föreningen, men också ett tillfälle att visa upp er och skapa en positiv atmosfär för deltagande lag och publik. Mer detaljer finns i bifogad fil nedan.

Anmälningsavgift

200 kr per anmält lag. Faktureras till föreningen efter säsongsslut.

Intresseanmälan

Om ditt lag vill delta på futsalsammandrag i vinter är du välkommen att göra en intresseanmälan i Fogis senast den 15 september

 1. Välj säsongen 2025 under föreningens namn uppe till vänster.
 2. Välj fliken Förening bredvid Arkiv.
 3. Välj fliken Lag under Förening.
 4. Ställ in fotbollstyp, kön och ålderskategori så att det står Välj.
 5. Klicka på den grå Visa-knappen.
 6. Sök upp vilket lag du vill anmäla och klicka på Ny anmälan till höger.
 7. Om laget inte finns i listan, välj skapa Nytt futsallag som finns under den grå Visa-knappen. Ange lagnamn + årskull, ex Forssa BK F 2013.
 8. Välj tävling, kontaktperson och Spara. Observera att lagets kontaktperson är den som kommer att ta emot alla viktiga mejl med information om seriespelet!
 9. Nu är anmälan klar!

Anmälda lag

Uppdateras löpande.

Uppdateras löpande.

Futsalutveckling i din förening 

Vi på Dalarnas Fotbollförbund strävar efter att stödja och främja futsalverksamheten i föreningar inom Dalafotbollen. Vi uppmuntrar er att ta kontakt med Cecilia för att diskutera idéer, få stöd eller boka in ett föreningsbesök.