Ansökan om Nystartsstöd för futsal

Är er förening nyfiken på futsal som vintersport, men möter hinder när det kommer till att etablera idrotten inom föreningen? Nu har ni chansen att ansöka om Nystartsstöd, vilket är tillgängligt för föreningar inom Dalarnas Fotbollsförbund. Genom Nystartsstödet öppnas möjligheten att inleda en satsning på futsal och skapa en utvecklingsplan för er förening.

Nystartsstödet erbjuder möjligheter att främja futsal och öka intresset och medvetenheten för idrotten inom er förening. Här är några sätt som stödet kan nyttjas till:

  • Organisera nybörjarkurser, exempelvis futsalskolor eller futsalcamps.
  • Etablera återkommande evenemang såsom futsalcuper och futsalsammandrag.
  • Investera i ledarutbildningar för att säkerställa kompetens och engagemang inom föreningen.
  • Initiera nya projekt med inriktning på samhällsinsatser - inkluderande aktiviteter, trygga miljöer, skolsamarbeten, mentorskap och ledarskap etc.

Vi på Dalarnas Fotbollsförbund brinner för barn och ungdomar som inte har någon vinteridrott och därmed saknar både rörelseglädje och social gemenskap under vinterhalvåret. Vi uppmuntrar föreningar som ansöker om Nystartsstöd att dela vårt engagemang för att främja barns och ungdomars hälsa och se futsal som en idrott som kan göra skillnad.

För att ansöka om Nystartsstöd använder ni formuläret nedan. I ansökan behöver föreningen tydligt motivera hur stödet ska användas och förpliktar sig även till att efter säsongsslut återrapportera om hur medlen har använts. 

Ansökan för säsongen 2024/2025 öppnar under hösten 2024.