Fogis

Fogis (fotbollens gemensamma informationssystem) är framtaget av SvFF i nära samarbete med distrikten. Systemet är navet för fotbollsadministrationen i landet.

Fogis hanterar bland annat:

  • Administration av serie- och cupspel
  • Elektronisk domarrapport
  • Domartillsättning
  • Landslagsadministration
  • Licens och spelarövergångar
  • Administration av utbildningar
  • Debitering

Frågor och svar - Fogis för föreningar

I första hand, ta kontakt din Fogis föreningsadministratör i din förening.

I andra hand, kontakta ditt distrikt.

Klicka på länken "Har du glömt ditt lösenord?" på inloggningssidan. Skriv in ditt användarnamn och klicka på knappen "Skicka engångslösenord" så skickas ett engångslösenord till den e-postadress som är registrerad på angiven användare.

Klicka på länken "Har du glömt ditt lösenord?" på inloggningssidan. Skriv in din e-postadress och klicka på knappen "Skicka användarnamn".

Om du inte får något mail med de uppgifter du beställt kan det bero på att en felaktig e-postadress är registrerad för dig i Fogis. Kontrollera med din föreningsadministratör alternativt ditt distrikt.

Det finns en funktion för det men endast ditt distriktsförbund kan utföra detta. Kontakta ditt distrikt.

En viktig sak att tänka på är att användaren tilldelas rätt behörighet. Det finns idag 3 olika typer av användare hos en förening vilka är:

Föreningsadministratörer kan använda alla funktioner som är möjliga att använda för föreningen. Då användare med den här behörigheten är de enda som kan skapa nya användare bör antalet sådana begränsas för lättare kontroll.

Föreningsanvändare kan använda många funktioner men för vissa specifika funktioner som licensiering, spelarövergångar, elektronisk domarrapport samt att godkänna personer för debitering av utbildning krävs att varje användare har fått just den behörigheten angiven. En föreningsanvändare kan inte skapa nya användare i en förening. Om en person ska vara användare i flera olika föreningar krävs det att ert distriktsförbund skapar de efter den första användaren följda användarna.

Resultatrapportörer kan endast administrera resultat för sin förening.

En användare hos en förening kan i Fogis utföra aktiviteter som kan kosta pengar. Exempel på det kan vara att anmäla ett lag till en tävling. Därför bör ni tänka efter vilka personer som ska vara användare i er förening.