Viktigt om registrering av spelare födda 2009

Inför den 31 mars gäller viktig information om registrering av spelare födda 2009. Viktigt att informationen delges berörda lag och ledare i föreningen. Vi påpekar att registreringen är ett föreningsansvar, detta bör/ska inte läggas på enskilda lag.

Innan den 1/4 2024 krävs det en aktiv handling för att alla fotboll- och futsalspelare födda 2009 som tidigare varit ungdomsregistrerade i föreningen även i fortsättningen ska vara registrerade i föreningen.
Då krävs det att ni som förening tar in ett giltigt registreringsintyg från spelare och målsman. Information om tillvägagångssätt finner ni nedan.

  • Dela ut registreringsintyg till spelare födda 2009
  • Sortera så alla spelare kommer upp i Fogis (krävs inloggning) genom att fylla i födelseintervall 2009-2009 och sedan klicka "Visa" (gå via flikar Förening/Spelare/Spelare).
  • Bocka för rutan för 1:a licens som finns efter alla spelare födda -08 (OBS! Endast om intyg inhämtats.)
  • Bekräfta genom att klicka på 1:a gångsregistrera längst ner på sidan. För att kunna göra detta krävs att du har nyregistreringsbehörighet i Fogis alternativt att du är föreningsadministratör i Fogis. 
  • Om inte detta gjorts senast 31/3 2024 så kommer ungdomsregistreringen avslutas och spelarna därmed också försvinna från er spelarlista.

Notera att intygade spelare kommer att synas som licensierade först 2024-04-01 när den nya registeringsperioden startar.

Intyget ska förvaras hos föreningen och ska på anmodan kunna uppvisas för SvFF. Historiken kommer att finnas kvar i Fogis för att kunna fastställa vilka föreningar som varit delaktiga i spelarens fotbollsmässiga utbildning.