Min Fotboll Infomöte

Vi på Dalarnas Fotbollförbund får löpande många frågor om de olika möjligheterna med svensk fotbolls egen app Min Fotboll. Därför är vi glada att kunna erbjuda ett digitalt informationsmöte med genomgång av appen och en presentation om hur både laget samt klubben kan öka sina inkomster.

Intäktsmöjligheter är en av punkterna på träffens agenda och det finns flera olika möjligheter att tjäna pengar genom appen.

Livesänd era matcher – och få intäkter från tittares betalningar

Exempel

Ett ungdomslag där 25 föräldrar/släktingar köper 30 dagars kort under de 6 månader säsongen pågår, tjänar 4 000 kr till laget. Ett seniorlag som sänder 15 hemmamatcher för 49 kr/match med i genomsnitt 50 tittare, tjänar 16 500 kr.

Skaffa digitala lagsponsorer – tjäna 5 000 kr per sponsor

Exempel

I en förening med 20 lag, där hälften av lagen lyckas ordna i genomsnitt en sponsor var, genererar lagsponsorkonceptet intäkter på 50 000 kr.

Digitala marknadsföringsytor för föreningen att sälja

Exempel

En förening där 20 lag livesänder 15 matcher var, och en sponsor betalar 100 kr per match för att synas på billboards, tjänar 30 000 kr.

Läs mer:

Digitala informationsmöten

För att lära dig mer om de nya digitala intäktsmöjligheterna för såväl föreningar som lag och en genomgång av Min Fotboll i allmänhet kommer vi vid två olika tillfällen i slutet av mars genomföra en digital genomgång.

Timmen kommer även att innehålla information om mediarättigheter och olika möjligheter att filma lagens matcher och integritetsskydd och andra funktioner för att skydda de barn  och ungdomar som har behov av det.

Tillfällena för de digitala mötena:

Anslut till det möte du vill delta i via länkarna. Du väljer själv vilken tidpunkt som kan passa dig!

Vid eventuella frågor, kontakta: