Steg 3-domare från Dalarna

Inför säsongen 2024 nominerades ett antal domare i hela Sverige till att gå Steg 3. Dvs. att få möjligheten att ta nästa kliv utanför distriktsfotbollen. Från Dalarna har vi 2024 med tre domare. Det är rekord för distriktet.

De tre som fått chansen är Alexander Alm, Ibrahim Mizher och Connor Stitt. Alla tre har under våren genomgått utbildning och just nu är dom ute och dömer provmatcher i Division 3 herrar och damer division 1.  

Alexander påbörjade sin domarbana 2013 när han gick sin första utbildning. Han hr dömt 11 mot 11 sedan 2015. Sedan 2019 dömer Alexander i distriktets högsta serier. Utanför domarrollen är han även Domaransvarig i Samuelsdals IF och coachar deras unga domare och tillsätter matcher.

Ibrahim Mizher som blev årets unga domare 2022 började döma fotboll 2020 och har tagit stora kliv redan från början. Ibrahim är likt Alexander domaransvarig i en förening. Han har ansvaret för tillsättning och coaching i Kvarnsvedens IK.

Connor började som domare 2016 och har dömt på högsta distriktsnivå sedan 2021. Han har gjort några matcher i Division 3 men även gått på linjen i herrar division 2 under året.

Alla tre kommer att åka till Göteborg i sommar och delta i Steg 3 utbildningen som genomförs i samband med Gothia Cup.

Stor lycka till önskar vi på Dalarnas Fotbollförbund

Domarnas utbildningsstege: