IF Vulcanus klart för slutspel i Svenska eCupen

Helgen 13-14 maj avgjordes det Nationella Gruppspelet i Svenska eCupen, där 24 lag nu blivit till åtta som den 3 juni ska göra upp om cuptiteln! IF Vulcanus från Dalarna är klara för slutspelet och kommer att möta Helsingborgs IF i Kvartsfinalen den 8 juni!

Det blev som förväntat en tuff utmaning för många av distriktsmästarna när de eAllsvenska klubbarna kastades in i leken. Även om förutsättningarna är annorlunda, då Svenska eCupen till skillnad från eAllsvenskan spelas i 2v2 i FIFA 23:s 95-läge, medan spelarna i övrigt framförallt tävlar i 1v1 i FUT, så skulle det dock i många fall visa sig att deras skicklighet räcker till även här.

I fjolårets Svenska eCupen var det tre distriktsmästare som lyckades ta sig vidare genom det Nationella Gruppspelet, denna gång landade siffran på två. Duon Gurrawigstrand & Nilsson som representeras IF Vulcanus från Dalarna gick och vann Grupp A före IFK Göteborg, och kunde därmed skicka ut såväl Mjällby AIF som IK Sirius. Även Skiljebo SK med Tjarnhell & nmunther, som ifjol var ett av lagen som nådde slutspel. Åtta segrar på tio matcher, där förlusterna kom mot IFK Göteborg och Skiljebo SK.

i Grupp B återfanns nästa distriktsmästare som lyckades – Trönninge BK med Qendrimmalsiu och jejo703 från Halland plockade hem förstaplatsen i gruppen före Helsingborgs IF, där tredjeplatsen gick till Fjärdsjömåla AIF, klubben som ifjol nådde slutspel, där det dock nu i år var en ny trio, efter att spelarna ifjol rekryterats av Mjällby AIF till eAllsvenskan!

Från grupp C välkomnar vi AIK samt IF Elfsborg, där IFK Göteborgs eAkademi-lag nosade på avancemang men inte räckte riktigt hela vägen.

I Grupp D så imponerade nyblivna eAllsvenska mästarna och gick som enda lag i helgen obesegrade genom gruppspelet med totalt 38-9 i målskillnad! Andraplatsen var även den en kamp mellan Skåne-lag, där Trelleborgs FF löste avancemanget före Eskilsminne IF.

Dessa åtta klubbar är nu alltså klara för slutspel i Svenska eCupen, som avgörs Lördag 3 juni 18.00, och kommer sändas via Svensk Fotbolls YouTube & Twitch. Vem som möter vem i kvartsfinal kommer att lottas tisdag 16 maj 18.00 på vår ambassadör Jewanders stream

Malmö FF går in i slutspelet som högst rankat lag, och kommer hamna på samma slutspelshalva som AIK, medan Trönninge och IF Vulcanus återfinns på den andra. IFK Göteborg, Helsingborgs IF, IF Elfsborg och Trelleborgs FF kommer stå för motståndet.