Hallå där, Malungs IF

Dalafotbollen var på besök på Skinnarvallen och träffade bland annat Mari Tros Henriksson för att höra vad som händer i Malungs IF.

Hallå där Mari & Malungs IF, hur står det till?

Jo det är bra, full fart att göra i ordning spelplanerna och arbetet med fotbollsskolan är i full gång, sen försöker vi få till ett fotbollsgymnasium i höst tillsammans med kommun & skola.

Apropå planerna, folk brukar säga att den finaste gräsmattan i Dalarna finns på Skinnarvallen, vad är hemligheten?

Mycket tid, kärlek, bra vaktmästare och ideellt arbete.

Ni har en hel del arrangemang i Malungs IF, Kan ni berätta mer?

För att kunna bedriva en förening behöver man få in pengar, därför satsar vi mycket på arrangemang såsom att hjälpa till på Vasaloppet, Dansbandsveckan, Skinnarloppet och Skinnarcupen som tyvärr blivit inställd i år på grund av för få lag. Istället ska vi vara medarrangör för Dalalägret i augusti där Uppland, Hälsingland, Dalarna och Gästrikland kommer delta med sina pojkar & flickor födda 2008 som knackar på dörren till distriktslagen.

Finns det något mervärde än bara pengarna?

Det ökar gemenskapen i Malungs IF nå så betänkligt. Det blir en mötesplats där man träffar nya människor inom föreningen. Man planerar och koordinerar saker tillsammans.

Hur upplevs det annars i föreningen?

Känslan är bra, vi har fler lag 2023 än på herrans massa år. Kul att vi har med en massa flickor till distriktslagen och sen är det även några killar som knackar på dörren till distriktslagen.

Har ni inga utmaningar alls i föreningen?

Jo herregud, det är som vanligt att vi skulle behöva fler ledare i föreningen och gärna unga ledare. Vi hoppas att de unga ledarna vi har i Fotbollsskolan i framtiden även vill vara tränare för våra ungdomslag.

Tack Mari för pratstunden.

  • Dalarnas Försäkringsbolag
  • Miljönären
  • Moraparken
  • Västanhede