Vinnare i Senior-DM Futsal 2022

Lördagen den 19 november genomfördes Senior-DM i Futsal på Lugnet i Falun. En fullspäckad dag med massor av bra Futsal. Till slut var två lag starkast och vi har korat Dalarnas två bästa Futsallag på seniorsidan.

Vi vill gratulera Gryckbo IFK BK som vann på damsidan och IFTunabro som vann på herrsidan.

Matcherna drog igång redan vid 09:00 och rullade på med matchstart varje halvtimme. 

Dam

I damklassen spelades en enkelserier där alla lagen mötte varandra en gång och där lag ett och två möttes i en final. Redan efter två-tre matcher syntes det tydligt att Grycksbo IF BK var laget att slå för dagen. Laget gick igenom grundserien utan förlust med i snitt ett mål insläppt per match över fem matcher. Bataljen stod om att knipa den där viktiga andraplatsen som innebar en finalmatch. Där tampades Slätta SK och Islingby IK om platsen. Bägge lagen hamnade på 9 inspelade poäng. Därför avgjordes det hela, enligt bestämmelserna, via inbördes möten och där hade Islingby IK varit det starkare laget och vunnit med 3-0 mot Slätta i grundserien.  

Det kan tänkas att Islingby IK var ett stukat lag efter en storförlust i sista gruppspelsmatchen mot Kvarnsvedens IK med 5-0. Men så verkade inte vara fallet då finalen blev en jämn tillsätllning där båda lagen bytte chasner stundtals. Det var två stabila försvarsinsatser och bra målvaktsinsatser matchen igenom. Detta innebar att matchen vid full tid hade ställnignen 0-0. Det innebar straffläggning! 

Grycksbo IF BK inledde straffarna med att göra 1-0 genom Frida Enström. Sedan följde varsin straffmiss av bägge lagen innan My Sjöberg i Islingby IK kunde kvittera till 1-1. Därefter satte Anna Nykvist i Grycksbo dit 2-1. Nästa straff behvöde hamna i nätmaskorna för Islingby men tyvärr ville bollen inte in och Grycksbo IF BK kunde fira en seger i Finalen. Två glada och nöjda lag efter finalen efter en fantastisk Futsaldag!

Grycksbo IF BK vinner Futsal-DM 2022
Islingby IK silvermedaljörer Futsal-DM 2022

Domare

När det spelas match behvös det såklart domare som dömer. Under DM hade vi 20 personer igång som var domare och som satt i sekretariatet (dvs. höll koll på matchklocka, resultat och ackumulerade fripsarkar).

Två av domarna som var med var Alva Lokasaari och Ibrahim Mizher. Bägge två utsågs efter fotbollssäongen 2022 till årets Ung Domare i Dalarna av Dalarnas Försäkringsbolag och Dalarnas Fotbollförbund. Båda två tyckte det var kul att även döma Futsal som är en sport med lite annat tempo och karraktär än för matcher som spelas utomhus. 

Ibrahim Mizher och Alva Lokasaari är två av våra unga och riktigt lovande domare.

Herr

På herrsidan var det 12 lag anmälda och dessa hade lottats in i tre grupper. Vinanren i varje grupp samt bästa tvåan gick till semifinal.

I grupp ett var Swesom FC det starkaste laget med tre vinster och +17 i mållskilnad över tre matcher.

I grupp två var det snäppet jämnare medn IF Tunabro gick segrande i alla sina tre matcher och släppte enbart in ett mål på dessa. 

I grupp tre var det jämnnt hela vägen in men där Slätta SK tack vare seger i sista matchen mot Sundborns GoIF knep segern i gruppen före Korsnäs IF FK.

Som bästa två hamnade till slut Nyhammars IF på 6 poäng vilket innebar att vi nu hade två lottade semifinaler.

I semifinal ett möttes Slätta SK och Nyhamamrs IF på A-planen. En jämn tillställning där sena mål gjorde att matchen fick avgöras på straffar. Där drog Nyhamamrs IF det längsta strået och blev då klara för final.

I semifinal två möttes Swesom FC och IF Tunabro på C-plan. En match som på förhand kunde bli väldigt jämn vilket den också blev. Många hårda och schyssta dueller och fint Futsalspel ledde fram till att det var tight hela vägen men IF Tunabro stod som sgerare med 1-2 och knep därmed den sista finalplatsen.

Finalen rivstaratde och IF Tunabro gjorde mål redan efter en halvminut genom Mohamed Said Ahmed. Tunabro ökade senpå ledningen efter drygt 5 minuter genom Ahmed Deeq Abdulle för att sedan öka på ytterligare två minuter senare till 0-3 genom Fredrik Lamell. 

Nyhamamrs IF hämtade sig något från IF Tunabros rivsrat och reducerade i första halvkes sista minut. Andra halvlek bjöd påmånga chanser men igne av lagen lyckades få in bollen i mål. Detta innebar att IF Tunabro när slutsignalen gick kunde fira som segrare av Futsal-DM 2022 coh kunde konstatera att man bara släppt in tre mål på hela dagen.

En välspelad final med mycket bra Futsalspel. 

IF Tunabro vinner Futsal-DM 2022
Nyhammars IF silvermedaljörer i Futsal-DM 2022

Stort grattis återigen till lagen!

Dalarnas Fotbollförbund vill tacka alla spelare, ledare, publik, domare och funktionärer för en toppendag på Lugnet!

 

 

 

  • Dalarnas Försäkringsbolag
  • Dt
  • Miljönären
  • Moraparken
  • Västanhede Forsbergs