Anmäl ditt lag till Svenska eCupen!

Örgryte IS gick hela vägen och korades som mästare i premiären av Svenska eCupen i år. Nu öppnar anmälan till den andra upplagan av eCupen och föreningar i Sverige har chans att påbörja resan mot titeln. Är du och din kompis Sveriges bästa FIFA-spelare? Nu har ni chansen att representera er förening, bli distriktsmästare och sedan utmana om att bli bäst i Sverige när andra upplagan av Svenska eCupen, i EA SPORTS FIFA 23, har premiär i februari 2023.

I februari 2023 går startskottet för den andra upplagan av EA SPORTS FIFA 23-turneringen Svenska eCupen. Formatet för tävlingen liknar det format som Svenska Cupen i fotboll spelas efter - där lag från hela Sverige och på olika nivåer börjar kvala för att försöka ta stegen vidare mot drömmen om en ärofylld cupseger framåt sommarn.  

Svenska eCupen spelas i matcher 2vs2 med PlayStation 4 som huvudformat (vilket innebär att du även kan spela på Xbox One via funktionen Crossplay eller köra PS4-versionen på PlayStation 5 alt Xbox One-versionen på Xbox Series S/X), där varje lag får bestå av 2-3 spelare (från 13 år och uppåt), som alla måste vara medlemmar i den fotbollsförening i Sverige man anmäler sig som och representerar i turneringen. En förening kan representeras av flera lag, så det är inte först till kvarn att anmäla sig för en specifik förening. 

Nu är anmälan öppen till den spännande andra upplagan av Svenska eCupen – så se till att anmäla ditt lag senast den 25 januari! Turneringen är kostnadsfri att delta i. 

Hela turneringen spelas med början i februari och avgörs tidig sommar, och utöver äran att kunna titulera sig som eCupmästare i EA SPORTS FIFA 23 finns även en prispeng om 50.000 kr för det segrande laget som når hela vägen och vinner Svenska eCupen, som fördelas med 25.000 kr till vinnande spelare och lika mycket till vinnande förening. 

 

Så spelas Svenska eCupen

Cupspelet är uppbyggt i fyra steg: 

  1. Först spelas ett distriktskval mellan februari och april, där anmälda lag inom ett fotbollsdistrikt tävlar online om att nå distriktsfinalerna. 
  2. Sedan följer distriktsfinalerna, där distriktsmästare koras som också avancerar vidare till nästa omgång i eCupen. 
  3. I det nationella gruppspelet, som spelas i april/maj, spelar distriktsmästarna tillsammans med lagen från eAllsvenskan. Från gruppspelet avancerar åtta gruppvinnare vidare till slutspel. 
  4. Tidig sommar spelas sedan slutspelet – då de åtta gruppvinnarna tävlar om att koras till mästare i Svenska eCupen 2023.