Hallå där, Säters IF FK

Dalafotbollen var på besök på Säters IP och träffade ordförande Per-Inge Nyberg, kassören Emma Söderlund och vice ordförande Fredrik Andrén för att höra vad som händer i Säters IF FK.

Hur är läget med er?

Vart ska man börja? det är fullt upp! Vi har precis avslutat seriespelet för våra barn- och ungdomar och även våra seniorer, dock är våra hjältar i Stjärnlaget kvar och tränar på som vanligt och jag rekommenderar att ni kommer ner och kikar på detta lag då man blir fylld av energi, även gåfotbollen som är till för målgruppen 18 till 99 år är en stor framgångssaga där vi lyckas behålla de aktiva i föreningen. 

Finns det någon målgrupp ni inte finns till för egentligen?

NEJ! alla är välkomna och vi erbjuder fotboll åt alla som vill vara med säger vice ordförande.

Glädjande är att vi har flera tjejer kallade till distriktslagssamlingarna och nu även fem killar som är kallade, och jag vet inte när det hände sist? Det är något som hänt i föreningen och det tackar vi våra ledare och lagföräldrar för som hjälper till nå oerhört.

Vi jobbar mycket med våra matcharrangemang och där håller vi nog division 2-klass. Vi har alltid bollknattar på matcherna, speaker, kiosk, musik och vi är väldigt välkomnande mot domare och bortalag som känns professionell.

Domarverksamheten är väl kanske det som sticker vår förening ut lite. i 20 år har vi jobbat med mentorskap och har kontinuerliga träffar där man får prata av sig. Vi ser gärna att fler föreningar satsar mer på sina domare.

Transparans och ordning i ekonomin som Emma har hand om är viktig, att det finns en ekonomisk policy vilket ger tydlighet med ekonomin så våra medlemmar vet vad som händer.

Ni jobbar aktivt med jämställdhet i föreningen? Hur kan det spegla sig i föreningen?

I styrelsen har vi 7 kvinnor och 6 män och så vill vi ha det. Damlaget och herrlaget har samma tränare vilket också är en faktor att det slipper bli ojämställt. Det är 2021 och vi måste hänga med i utvecklingen och det ska inte bara genomsyra styrelsen utan att hela föreningen tänker utifrån ett jämställdhetsperspektiv, men vi i styrelsen måste gå i bräschen på detta.  

Vart befinner sig Säters IF om 5 år?

Vi skulle vilja se att fotbollen i Säter även finns till på vintern och utveckla arenaområdet. Vi skulle även vilja vara diplomerade då.

Utmaningar?

Att försöka få kommunen att se vilken samhällsnytta som fotbollen i Säter ger. 

Om man får drömma sig bort. Vad har ni för visioner?

Drömmen är att vi ska kunna ha en sådan bred och utvecklande ungdomsverksamhet i Säter så vi blir självförsörjande på spelare och att vi slipper måste hitta spelare utifrån.  

Stort tack för intervjun Säters IF FK!

 

  • Dalarnas Försäkringsbolag
  • Dt
  • Miljönären
  • Moraparken
  • Västanhede Forsbergs