Forssa BK mästare i Junior-DM för herrar 2021

Under våren och sommaren har Junior-DM för herrar avgjorts i cupform. Sju lag har deltagit: Falu BS FK, Forssa BK, Hälsinggårdens AIK Fotboll, IFK Mora FK, IK Brage, Korsnäs IF FK och Kvarnsvedens IK. Kvartsfinalerna spelades i månadsskiftet maj/juni och semifinalerna månadsskiftet juli/augusti. Finalen gick av stapeln den 28 september, en match mellan Forssa BK och IK Brage som Forssa BK vann och står således som mästare 2021.

I kvartsfinalerna möttes IFK Mora och Falu BS FK, Hälsinggårdens AIK Fotboll och Kvarnsvedens IK samt Forssa BK och Korsnäs IF FK. Serande lag blev IFK Mora FK (5-0), Kvarnsvedens IK (0-2) och Forssa BK (w.o. (3-0)).

I den ena semifinalen fick IFK Mora FK åka ned till Borlänge för att möta IK Brage. En match där IK Brage tog ledningen sent i första halvlek. IFK Mora FK jagade kvittering men i den 77:e minuten utökade IK Brage ledningen till 2-0. IFK Mora FK satte dit ett reduceringsmål i den 91:a minuten men det räckte inte. IK Brage var alltså klara för final i och med segern.

I den andra semifinalen väntade ett Borlängederby mellan Forssa BK och Kvarnsvedens IK. En match där första halvek inte bjöd på några mål. I den andra halvleken lyckades Forssa BK trycka in ett mål med halvtimmen kvar av matchen. Kvarnsvedens IK kämpade på men fick inte dit någon boll. I stället kunde Forssa BK sätta dit 0-2 i den 83:e minuten. Med det målet säkrade laget en finalplats mot IK Brage.

Den 28 september kl 19:15 blåste Daiako Abdulaziz igång finalmatchen på Sportfältets konstgärs med sig på linjen hade Diako Connor Stitt och Ahmed Mizher. En kväll som bjöd på regn rent vädermässigt. Forssa BK hade till matchen med några av sina starka unga spelare från A-laget. Forssa BK tog en tidig ledning i den 14:e minuten genom Alexander Höglund.

Alexander Höglund firar 1-0. Foto: Rolf Vilhelmsson

Innan halvtimmen var spelade kunde sedan Yousef El-Jazzar utöka ledningen till 2-0.

Yousef El-Jazzar firar 2-0 med lagkamraterna. Foto: Rolf Vilhelmsson
Full fart på plan. Foto: Rolf Vilhelmsson

I regent under matchen delades en del gula kort ut innan det i den 81:a minuten blev 3-0 genom Rinwar Othman. Två minuter senare drog en IK bragespelare på sig sitt andra gula kort och därmed reducerades IK Brages manskap till tio man. En minut senare punkterade Forssa BK matchen helt genom 4-0 av Karl henniger.

Vädret var inte det bästa under matchen. Foto: Rolf Vilhelmsson
Det bjöds på tuffa dueller. Foto: Rolf Vilhelmsson

När slutsignalen ljöd från Diako Abdulaziz pipa var det glada scener som utspelade sig på Sportfältets Konstgärs bland Forssaspelare, ledare och publik. Forssa BK gick igenom Junior-DM 2021 utan att släppa in något mål vilket får ses som en stark lagpresatation.

Dalarnas Fotbollförbund var på palts för att dela ut medaljerna till ett väldigt glatt lag. Ett stort grattis skickar Dalarnas Fotbollförbund till Forssa BK!

Med i laget: Simon Hedman, Felix Mazzola, Yousef El-Jazzar, Adam Rombin, Alan Youssef, Rinwar Othman, Abdelrahman Amer, Alexander Höglund, Daniel Ernström, Joakim Hagbohm, Agon Berisha, Leon Nael, Simon Lundberg, Jonas Al Kassam, Max Edberg, Karl Henniger. Foto: Rolf Vilhelmsson