Damer och herrar, upp- och nedflyttning 2021

Inom kort så går vi in i slutspurten i de olika dam- och herrserierna varför Dalarnas FF:s Tävlingskommitté informerar här vad som gäller för upp- och nedflyttning i distriktets dam- och herrserier 2021.

UPP- OCH NEDFLYTTNING FÖR DAMSERIERNA 2021

Dalarnas FF:s TK vill i tid innan serierna slutspelats påminna om de bestämmelser som gäller för upp- och nedflyttning i distriktets damserier 2021.

Utöver vad som framgår av Tävlingsbestämmelserna Kap 2 § 9 (upp- och nedflyttning) och Kap 2 § 29 (vakanser) kan särskilt noteras:

 • Det slutliga utfallet på upp- och nedflyttning blir inte klart förrän resultatet av seriespel och kvalspel i förbunds- och distriktsövergripande serier är klara.
 • Upp- och nedflyttning i distriktsserierna beror på hur många dalalag som nedflyttas från division 2.
 • U-lag får 2022 delta i division 2.
 • Avesta AIK U som utgått ur Division 3 Dam Dalarna, räknas som nedflyttningslag. Om laget anmäler sig till seriespel 2022 får de börja om i Division 4 Dam Dalarna.

Division 3 Dam Dalarna

Segrande lag uppflyttas till division 2.

Division 4 Dam Dalarna – 2 serier

Seriesegrarna uppflyttas till division 3.

U-lag (Farmarklubb) som tvångsnedflyttas p.g.a. att A-laget (Huvudklubben) nedflyttas till samma division betraktas som nedflyttat lag.

UPP- OCH NEDFLYTTNING FÖR HERRSERIERNA 2021

Det närmar sig slutspurt i de olika serierna och TK vill därför redan nu informera om vad som gäller beträffande upp- och nedflyttning 2021.

Fullständiga bestämmelser finns i Dalarnas FF:s Tävlingsbestämmelser Kap 2 § 9 (upp- och nedflyttning) samt Kap 2 § 29 (vakanser).

I bilaga 1 redovisas på ett överskådligt sätt de olika förutsättningar som gäller för upp- och nedflyttning i distriktsserierna. 

Notera:

 • Maximalt 3 lag kan nedflyttas från division 3 2021. Eftersom 3 lag från Dalarna deltar i division 3 2021 kan alla dessa nedflyttas till division 4 2022. Resultat av seriespelet i division 3 påverkar nedflyttningen i distriktsserierna. Endast seriesgerareen i Div 4 flyttas upp till Div 3 2022 då kvalet till förbundsserierna är inställt p.g.a rådande pandemi där avslut av förbundserierna sanarelagts. Det slutliga utfallet på upp- och nedflyttning 2021 blir därför inte klart förrän division 3 är slutspelad.
 • Notera därför särskilt de tilläggsbestämmelser som finns i TB Kap 2 § 9. Där framgår de konsekvenser som inträffar om 4 lag nedflyttas från division 4
 • U-lag (Farmarklubb) som tvångsnedflyttas p.g.a. att A-laget (huvudklubben) nedflyttas till samma division betraktas som nedflyttat lag. Detsamma gäller även för lag som utgått i seriespelet.
 • Bullermyrens IK U och Tällbergs IF som utgått ur Division 5 Herr Dalarna och Falun FC som utgått ur Division 6 Herr Norra Dalarna, räknas som nedflyttningslag. Om lagen anmäler sig till seriespel 2022 får de börja om i herrar division 7.

 

Kvalspel mellan distriktsserierna kommer genomföras innan Div 3 Herrar är slutförd.

Detta för att ha färdigt kvalspel när Div 3 Herrar är färdigt och undivka att spela macther i november.

Utfallet kan bli att vinnare i kvalmatcher ej flyttas upp utifrån vilka lag som flyttas ned från Div 3 Herrar 2021.

 

Om ni, efter att ha läst ovanstående, har ytterligare frågor får ni gärna kontakta Dalarnas FF:s kansli eller TK:s ordförande Stig Stjärnesund för ytterligare information.

DALARNAS FOTBOLLFÖRBUND
Tävlingskommittén

Bilaga 1: Sammanställning över de olika alternativ som gäller för upp- och nedflyttning 2021

 • Dalarnas Försäkringsbolag
 • Dt
 • Miljönären
 • Moraparken
 • Västanhede Forsbergs