Senior-DM 2022 - Inbjudan

Tidigare i höstas skickades en intresseförfrågan att återinföra Senior-DM i Fotboll ut. Vi fick in drygt 20 positiva svar vilket gör att vi nu kan bjuda in till DM 2022.

Dalarnas Fotbollförbunds tävlingskommitté inbjuder härmed in distriktets föreningar till DM i Fotboll damer och herrar 2022.

Detta är en nystart av DM och kommer att spelas under försäsongen. Detta som en del i att skapa fler betydelsefulla matcher redan tidigt på säsongen.

Tävlingsform:  

DM arrangeras som gruppspel med efterföljande slutspel, TK förbehåller sig rätten att seeda lagen. Tävlingen spelas som Stora DM (Div 4 och 5) och Lilla DM (div 6-7) för herrar och som ett DM för damer. Två helger i mars reserveras för DM- gruppspelet samt två helger i april.

Lagen i förbundsserierna på herrsidan kommer att spela Dalarnas kvalspel till Svenska Cupen ditt segraren från Stora DM även är kvalificerad. 

U-lag får ej anmäla till DM. 

Anmälan:

Anmälan om deltagande skall göras genom att föreningen anmäler sitt/sina lag via FOGIS (endast ett herr- resp. damlag per förening) som ska vara Dalarnas Fotbollförbunds tillhanda senast söndagen den 12 december 2021. Anmälan görs i säsongen 2022 under Seniorcupen.

Lag som inte anmäler sig till DM kommer inte ha lika stor möjlighet att spela träningsmatcher de dagar som DM spelas för att säkerställa domartillgången.

Anm. avgift:

Startavgift 1000:-/lag. DFF fakturerar föreningen startavgiften efter anmälningstidens utgång.
Lag som drar sig ur eller lämnar w.o. påförs en straffavgift om 500 kr                    

Priser:              

I DM sker prisutdelning i samband med finalmatcherna där medaljer delas ut.
Vinnarna i Stora DM tilldelas en plats i Dalarnas kvalspel till Svenska Cupen.
Vinnarna i Damernas DM tilldelas Dalarnas plats i kvalet till Svenska Cupen.

Arrangemang: 

Hemmalaget svarar för sedvanliga matcharrangemang och står för domarkostnaderna och ev. planhyra. Bortalag svarar själva för sina resekostnader.

Tidsplan & spelordning: 

Gruppspel omg 1: 11-18 mars
Gruppspel omg 2: 19–25 mars
Gruppspel omg 3: 26-1 april
Slutspel 9-10 april på gemensam arena

Föreningarna kommer överens om speldag och plats som sedan lämnas till DFFs kansli för godkännande. Bokning av spelplaner hos planägare görs förslagsvis samtidigt som ni skickar in anmälan.

Övrigt:

Föreningar som anmäler sig till DM måste vara medvetna om tidsplanen och ta ansvar för att matcherna planeras in efter densamma. 

Välkommen med Er anmälan!

Dalarnas Fotbollförbund

Tävlingskommittén

Anmälda lag (2021-11-30)

Damer

Slätta SK
Sollerö IF
Svärdsjö IF
Torsångs IF
Östansbo IS

Herrar

Bjursås IK
Hulåns IF
Hälsinggårdens AIK Fotboll
IFK Mora FK
Krylbo IF
Ludvika FK
Långshyttans AIK FK
Smedjebackens FK
Ulfshyttans IF

  • Dalarnas Försäkringsbolag
  • Dt
  • Miljönären
  • Moraparken
  • Västanhede Forsbergs