Premiär för Svenska eCupen – anmäl ditt lag!

Är du och din kompis Sveriges bästa FIFA-spelare? Nu har ni chansen att representera er klubb, bli distriktsmästare och sedan utmana om att bli bäst i Sverige när Svenska eCupen i EA SPORTS FIFA 22 har premiär i januari 2022. Nu är anmälan öppen där du och dina vänner kan signa upp er för att delta i den allra första upplagan av nya Svenska eCupen.

I januari 2022 går startskottet för den allra första upplagan av nya EA SPORTS FIFA 22-turneringen Svenska eCupen. Formatet för tävlingen liknar det format som Svenska Cupen i fotboll spelas efter - där lag från hela Sverige och på olika nivåer börjar kvala för att försöka ta stegen vidare mot drömmen om en ärofylld cupseger.

Svenska eCupen spelas i matcher 2vs2 på PS4, där varje lag får bestå av 2-3 spelare (från 13 år och uppåt), som alla måste vara medlemmar i den fotbollsförening i Sverige man anmäler sig för och representerar i turneringen. En förening kan representeras av flera lag, så det är inte först till kvarn att anmäla sig för en specifik förening.

Nu är anmälan öppen till första upplagan av Svenska eCupen – så se till att anmäla ditt lag senast den 2 januari. Turneringen är kostnadsfri att delta i.

Hela turneringen spelas mellan januari och april, och utöver äran att kunna titulera sig som eCupmästare i EA SPORTS FIFA 22 finns även en prispeng om 50.000 kr för det segrande laget som når hela vägen och vinner Svenska eCupen, som fördelas med 25.000 kr till vinnande spelare och lika mycket till vinnande förening.

Så spelas Svenska eCupen

Cupspelet är uppbyggt i tre steg som inleds med ett distriktskval i januari där alla anmälda lag inom ett fotbollsdistrikt tävlar online för att bli distriktsmästare – och avancera till nästa omgång i eCupen.

De 24 distriktsmästarna och likaledes distriktskvalsegrare går sedan in i ett nationellt gruppspel, som spelas online, tillsammans med klubbar från eAllsvenskan i februari/mars. Från gruppspelet avancerar sedan de åtta bästa lagen vidare till slutspel i april.

Slutspelet består av kvartsfinal, semifinal och final - där varje omgång spelas i bäst av tre (3). Till slut har vi ett vinnande lag kvar som kan titulera sig som mästare i Svenska eCupen.

  • Dalarnas Försäkringsbolag
  • Dt
  • Miljönären
  • Moraparken
  • Västanhede Forsbergs