Inför höstens matcher

Nu när sommaren är här så är det dags att börja förbereda sig inför höstens matcher. Här nedan följer lite information om serierna och andra viktiga saker att tänka på.

Seniorserierna

Spelas som enkelserier enligt tidigare beslut. Första matcherna startar i slutet på juli och alla matcher har fått domare tillsatta.

Ungdomsserierna och Ungdoms-DM

Från den första höstomgången skall matcherna spelas och från Flickor/Pojkar div 4 och uppåt skall resultatrapporteras så fort som möjligt efter avslutad match antingen via fogis eller via SMS. I de serier som DFF tillsätter domare sköter domaren resultatrapporteringen. För serier med trippelmöten sker resultatrapportering endast i möte tre med varje enskilt lag.

Ungdoms-DM/Miljönären Cup spelas som vanligt. Tidstillsätt och spela er matcher på de datum som står i fogis om ni inte gjort ändringar sedan tidiagre. Första veckan i augusti går vi igenom kommande omgångar så att rätt lag har hemmamatch. 

OBS! Enligt Tävlingsbestämmelserna skall spelarförteckning upprättas i FOGIS i tävlingar i Pojkar och Flickor div 1-div 5. Möjlighet att använda FOGIS för spelarförteckning finns i Pojkar och Flickor div 6-7.

Disciplinärenden

Sker något på fotbollsplanen som renderar i en grov utvisning upprättas en anmälan av domaren till Dalarnas Fotbollförbunds disciplinutskott. Domaren kan även anmäla spelare/ledare för olämpligt uppträdande vid matcher. Nästa möte för Disciplinutskottet sker den 5/8 och anmälda spelare kommer ges möjlighet att från den 26/7-2/8 yttra sig i sitt ärende. OBS! Utvisad spelare skall stå över nästkommande match i samma tävling.

Dalarnas Fotbollförbund vill skicka med till alla föreningar, ledare och spelare att respektera varandra i samband med match. Använd den utskickade kaptensbindeln från DFF och samtala om respekt i era lag.

Kaptensbindel 960x540.png

1 september-regeln

Dalarnas Fotbollsförbund vill påminna om 1 september-regeln. Föreningar måste göra klart eventuella spelarövergångar på spelare som ska spela i representationslag under hösten senast den 31 augusti.

Inga övergångar som görs efter 1/9 ger rätt till spel i den nya föreningen. Ingen nyregistrering av spelare efter 4/9 ger rätt till spel i den nya föreningen (detta gäller även 30-månadersregeln som räknas som nyregistrering).  Information om 1 september-regeln finns i Representationsbestämmelserna på sida 14 i 4 kap. § 3.

Information till föreningarna

Efter sommaren startar vi som tidiagre nämnt upp säsongen i distriktsfotbollen med tävlingsmatcher för alla. Ta därför del av informationen från vår Tävlingskommitté. Ett antal nyheter finner du här som gäller barn-, ungdoms- och seniorfotboll.


Tävlingskommittén önskar en glad och fotbollsfylld sommar

  • Dalarnas Försäkringsbolag
  • Dt
  • Miljönären
  • Moraparken
  • Västanhede Forsbergs