Studieresan till BP och IK Uppsala

I helgen som var (11/12 - 12/12) åkte DFF med några av Dalarnas fotbollsföreningars styrelserepresentanter och kvinnliga tränare till BP och IK Uppsala. Med oss på resan hade vi även distriktslagstränarna och distriktets tränarutbildare.

Totalt deltog sex föreningar med ledare och styrelserepresentanter.  Vi började avfärden från Falun klockan 09.00 med stopp i Borlänge och Säter. När samtliga deltagare var med på bussen startades ett quiz där Fredrik Eriksson vann. Ingen av deltagarna visste att Krylbo har Dalarna största fotbollsplan till ytan..

Vi åt lunch vid Scandic Alvik för att sedan ta oss till Grimsta IP för att besöka Brommapojkarna. Klubbchef Manuel Lindberg höll en presentation av BPs verksamhet och deras satsning mot en mer jämställd fotboll och vilka slags hinder som finns. Sportchefen i flickackademin Jackie Bachteler höll ett föredrag i hur BP jobbar med sin spelarutbildning. Man skulle kunna tro att ett hundratal var anställda inom BP men faktum är att Europas största förening endast har 7 anställda.  

När vi kom tillbaka till hotellet fortsatte vi med pass nummer 2. Vi fick hjälp av Erik Timblad som är RF Sisus konsulent och vi pratade om projektet Plus 10 000 vilket handlar om hur vi kan få ytterligare 10 000 kvinnliga ledare in i svensk fotboll. Hade man ett recept till att veta hur man får ytterligare 10 000 kvinnliga ledare hade man vunnit Nobelpriset. Däremot är det microhandlingar som gör att vi steg för steg kan komma närmare målet. Ni kan läsa mer om Plus 10 000 här 

På söndagen åkte vi till Studenternas i Uppsala för att besöka IK Uppsala och fick hämta inspiration hur de arbetar. Vi fick bland annat höra hur de utbildar unga tjejer till att vara ledare, hur de fortbildar spelare/tränare från närområdet, IK Uppsalas hållbarhetsrapport och massa annat.

Linda Zillén presenterar IK Uppsalas verksamhet
Studenternas IP

För att försöka summera resan så får man otroligt mycket information till sig. Av de flera hundra olika tipsen man får till sig får man försöka sålla bort några hunda tips med förhoppningen att några tips hade kunnat fungera i min förening. Förutom studiebesöken lär man sig väldigt mycket av varandra. Det jag tar med mig mest är att man lär sig mest av varandra och fler nätverksträffar kommer det bli. 

Tack för denna resa!

  • Dalarnas Försäkringsbolag
  • Dt
  • Miljönären
  • Moraparken
  • Västanhede Forsbergs