Handbok för domaransvariga

Du som domaransvarig kommer att fungera både som en lagledare och coach för föreningens ungdomsdomare och kommer vara en del av ungdomarnas utveckling som domare. Handboken finns till för att vara ett arbetsredskap och stöd i ditt arbete med unga domare.

Ni är med och bidrar både till domarkårens bredd och elit då rekrytering är en stor del av en domaransvariges ansvarar för ute i din förening.


Det är viktigt att du är delaktig i föreningens utveckling och har nära kontakt med såväl styrelsen som ledare i olika lag i föreningen.
Vår vision:
Fotboll – Nationalsporten – för alla överallt.
Så många som möjligt, så länge som möjligt.

I rollen som domaransvarig i din förening är det viktigt att känna till det stöd du kan få via distriktet, andra föreningars domaransvariga samt att Dalarnas Fotbollförbunds domarutskott. Alla finns till för att bidra med tips och stöd till din roll som domaransvarig. Detta är viktigt för dig att veta så att du inte känner dig ensam i din roll, ta stöd när du behöver det!

Du är inte bara en åskådare – du är en förebild för domare som vuxen.
Ge beröm!

Som domaransvarig spelar du en central roll i utvecklingen att fotbollen i Dalarna, vilket vi från Dalarnas Fotbollförbund värdesätter högt. Vi hoppas att du alltid ska känna att du kan höra av dig till oss med frågor, funderingar och idéer. Stora som små.

Stort lycka till med ditt arbete!