Digitala domarrapporter - Frågor och svar

Från 2023 kommer det att i vissa tävlingar finnas möjlighet att använda en 100 procent digitaliserad domarrapport.

Nya möjligheter i Fogis och Min Fotboll har till 2023 lagts till så att det ska gå att använda en digital domarrapport och därmed slippa skriva ut rapporten och ta med den till matchen. Dock kommer det gamla förfarandet att användas under en övergångstid. Varje tävlingsarrangör, SvFF eller distrikt, kommer meddela när det är möjligt att använda den helt digitaliserade rapporten. Beskrivningarna på denna sida hanterar framför allt ett förfarande där en helt digitaliserad domarrapport används.

Här hittar du manualer för hur du gör digitala domarrapporter i Fogis:

Manualer om hur du gör digitala domarrapporter i Min Fotboll:

Allmänt

Vi har lagt till stöd för att kunna helt digitalisera domarrapport i Fogis och Min Fotboll. I Fogis finns stödet via den vanliga föreningsinloggningen samt i en ny möjlighet via Fogis mobilklient. Fogis Mobilklient har de funktioner du behöver inför en match i ett mobilanpassat gränssnitt.

Min Fotboll erbjuder nu möjlighet att hantera en matchtrupp inför en match. Det går inte, för de tävlingar där så krävs, göra en utskrift av domarrapport.  

Varje tävlingsarrangör SvFF eller Distrikt kommer meddela när det är möjligt att använda den helt digitaliserade rapporten.
Nya möjligheter i Fogis och Min Fotboll har till 2023 lagts till så att det ska gå att använda en digital domarrapport och därmed slippa skriva ut rapporten och ta med den till matchen. Dock kommer det gamla förfarandet att användas under en övergångstid. 

Det går bra att tex påbörja en matchtrupp i Fogis och därefter göra slutkorrigering i  Min Fotboll eller tvärt om. 

Fogis Mobilklient

Du loggar i dig via https://fogis.svenskfotboll.se/ - och väljer menyvalet Mobilklient (domare/förening) 

Om du använder Fogis Mobilklient behöver du ha en lagroll registrerad samt vara en Föreningsanvändare som har behörighet att administrera din lagtyp (Dam/Herr resp Senior/Ungdom/Barn). 


Sakna du inloggning till Fogis kontakta en Föreningsadministratör i din förening.

Du behöver ha en lagroll för det lag du ska hantera. Lagrollen lägger ni till under laget som är anmält i tävlingen. Du kan göra det själv via den Föreningsinloggningen https://fogis.svenskfotboll.se/Fogisforeningklient/

Den användare du använder/loggar in med behöver ha behörighet att administrera lag av den typ du ska administrera. Det här behöver en Föreningsadministratör i din förening hjälpa dig med.

Min Fotboll